Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Brahms, Verdi, Regel és Kodály-művek a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageA Harmonia Albensis koncertsorozat záróestjén a Debreceni Kodály Kórus lépett fel a Székesegyházban. Az előadást eredetileg a Székesfehérvári Püspökség udvarán rendezték volna meg, ám a kezdés előtt néhány perccel egy hirtelen jött vihar új helyszínre kényszerítette a művészeket és a hallgatóságot. A zenei élményen azonban ez mit sem rontott - a kórus csodálatosan adta elő Brahms, Verdi, Regel és Kodály műveit.  

Tovább...
 
Javaslatokat várnak a város zenei díjára Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 06.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fricsay Richárd Zenei díjat alapított városunk zenetanárainak, karnagyainak, zenei előadóművészeinek, zenei együtteseinek, közösségeinek elismerésére. A díj a több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásság elismerésére szolgál. Az ünnepélyes átadásra a Zenei Világnapon kerül sor. Kérik városunk zeneszerető polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat, kit tartanak arra méltónak, hogy e rangos elismerést megkaphassa.

Tovább...
 
A Jubilance Singers muzsikál a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

A kanadai Jubilance Singers and Orchestra tart koncertet ma délután, 18 órától a székesfehérvári Zichy-ligetben. A kanadai ének-zene együttest a Pünkösdi és az Evangélikus Gyülekezet hívta meg Székesfehérvárra. Bencze András evangélikus lelkésztől megtudtuk, hogy a műsorba majd az Internet segítségével is bele lehet hallgatni. A zenekar legközelebb pénteken, 18 órakor lép fel Kecelen, a Városi Sportcsarnokban - s ott is ingyenesen hallgatható muzsikájuk.

 
Megnőtt a kínálat - és a forgalom a Vajda János Könyvesboltban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Image„A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket, ahogy elképzeltük – ahelyett, hogy hagynánk, hogy a szeretet úgy nyilvánuljon meg, ahogy akar: szabadon, zabolátlanul, ereje teljében, vezetve minket, megakadályozva, hogy megálljunk.” (Paulo Coelho – A Zahir)

Tovább...
 
Nemzetközi Néptáncfesztivál kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Ki ne szeretné megízlelni egy kicsit más népek kultúráját – főként, ha zenés-táncos előadások vonnak rá díszítő burkot? Szeretünk gyönyörködni a „messzi távolból” származó, egzotikus hölgyekben, s szinte összeolvadunk táncuk ritmusával. A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek.

 
Filmvetítés helyett koncerteket tartanak a Petőfi Moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Emlékszem még rá, amikor működött a Petőfi Mozi Székesfehérvár belvárosában. (Igen, valamikor régen…) Volt valami megfoghatatlan miliője, amit nem feltétlenül a pattogatott kukorica zizegése és a Cola-buborékok okoztak – mert a filmek ugye máshol is ugyanúgy élvezhetők (szinte) -. Aztán bezárták. Most ősszel pedig újra kinyit, bár más minőségben: az épületet év eleje óta Vörös Tamás bérli, s egy olyan koncertteremmé alakítatta át, ahol élőzenével várják majd a vendégeket szerdától vasárnapig.

 
Szakcsi Lakatos Béláék a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

Valószínűleg Szakcsi Lakatos Béláék koncertjén is ugyanolyan hatalmas tömeg lesz holnap, mint amekkora Erkel Ferenc „Hunyadi László” operáján volt. A Musica Regia következő programján az „Öt Lakatos” lép színpadra: a magyar jazzélet egyik legnagyobb alakja, a nemzetközileg is elismert jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla, a kiváló zenész és komponista, Roby Lakatos, a frankfurti H.R. Big Band szólistája, Tony Pecek Lakatos Krisztián, valamint a „bőgővarázsló” Pecek Lakatos András.

 
145 éve született Gárdonyi Géza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 03.

Gárdonyi Géza születésének 145. évfordulója alkalmából emlékünnepséget rendez ma Gárdony Város Önkormányzata és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. A program 17 órakor kezdődik Agárdpusztán, a Gárdonyi szülőháznál, ahol beszédet mond Tóth István polgármester. Az esten fellépnek a Trausch Nővérek és Oláh János. „Az embernek csak az arca ismerhető fel, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.”

 
"Generációs" kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

Image„Három generáció a festészetben” címmel nyílik kiállítás hétfőn, 18 órakor a székesfehérvári Bányató Galériában. A tárlaton egy „családi ív”, s az életkori különbségekből adódó szemlélet-módok vetülnek elénk. Láthatjuk, milyen különböző témák, formák, és stílusok hatnak a nagymamára, T. Tatai Zsuzsára, lányára, Temesvári Juditra, s unokájára, Miliás Dórára. Az olajfestmények egy hónapon át tekinthetők meg.

Tovább...
 
Mesés könyvbemutató fotókiállítással és zenével megspékelve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageNagyszerűen sikerült a Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság által szervezett kulturális délután a Varkocs-szobor mögötti téren. Szék nem maradt üresen - ahogy meséből és dalból is volt bőven. A program Bokros János "Mesék mezején" című posztumusz könyvemutatójával kezdődött, majd Varga Hana szavalta el saját verseit, Eper pedig gyönyörűen énekelt. Mindeközben Rideg Ferenc fotóiból is kiállítás nyílt.

Tovább...
 
Együtt várja a látogatókat a Munkácsy-tárlat és a "Bibliai Találkozások" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyázmegye   
2008. augusztus 02.

ImageSzékesfehérváron 15. állomásához érkezett a v. Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott, Munkácsy Mihály művészi életútját bemutató tárlat. A 19 századi magyar festészet legismertebb festőzsenijének alkotásait bemutató kiállítás 2005 óta tömegeket vonz; a szervezők reményei szerint hamarosan az egymilliomodik látogatót köszönthetik a tárlaton.

Tovább...
 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6062 - 6072 / 6234